24 Temmuz 2016 Pazar

Öylesine

Image link: http://data.whicdn.com/images/245942085/large.jpg
Blog'u terk edilmiş halinden uzaklaştırma zorunluluğunu hissetmem yüzünden, yine vicdan azabım geçsin diye "bari bi şeyler yazayım" dedim. Böyle baştan savar gibi "bari bi şeylere yazayım" dediğime bozulmadıysanız okumaya devam edebilirsiniz.

Elimden geldiğince kitaplardan bahsettiğim alanda siyaset yapmamaya çalışıyorum şu günlerde. O yüzden blog'un tivitır hesabında ya da bu profilde apolitik bi duruş görürseniz, ki tivitırda pek apolitik halde değilim bi nebze de olsa, bilin ki bilinçli yapıyorum. Apolitik yazarken bile bi gerildim sinir bastı apolitiklik nedir ya gel de çıldırma.

Çıldırmayım.

Neyden bahsedeceğime karar verene dek yazdığım laf kalabalığını bi kenara bırakayım, masanın üzerindeki kitap yığınından şu son bir iki gündür okumakta olduklarımdan bahsedeyim.
  • Scarlett Thomas "PopCo": Scarlett Thomas'a torpil yaparak onu ilk sıraya alayım. Tatil için buraya gelirken başlamıştım bu kitaba, hatta yaz gelsin de fırsat bulup okuyayım diye uzun zamandır da okumayı ertelemiştim. Ancak buraya gelince de okul için, müstakbel tez için okumalara kendimi kaptırınca kitap sürünür bir halde kaldı. Sonunda ortalarına doğru gelebildim, konusundan bahsetmeyeyim bitince nasılsa yazısını eklerim. Kısaca; bence sürükleyici hikaye; yine, mesela The End Of Mr. Why'da yaptığı gibi pek ilgimi çekmeyen bir konu hakkında dersler aramaya itti beni sayın Thomas. Neyse. Scarlett Thomas'ın artık arkadaşım olması gerek, ben bunu anlıyorum. 
  • Ellen Meiksins Wood" Kapitalizmin Arkaik Kültürü": Buna henüz dün gece başladım; üçüncü bölümüne gelebildim şu ana kadar. Birkaç güne biter, uzun uzun yani aslında kısaca yazısını blog'a eklerim.
  • Rosemary Crompton & Jon Gubbay "Economy And Class Structure": Muhteşem bir yaz tatili geçiriyorum cidden. Şaka bi yana, konuya ilgisi olanlara tavsiye edebileceğim bir kitap. Bunu da henüz bitirmedim çünkü iki kere başlayıp araya başka kitaplar girince bıraktım; sonra her ikisinde de yeniden başladım. İlerleme anlayışımda bi sorun olabilir. Neyse.
  • Karl Marx "Grundrisse": Ahaha ya şu an çok saçma oldu kitap blog'unda Grundrisse mevzusu var ve yaz mevsiminin ortasındayız. Kurgu yorumları olması gerekmez miydi? Tam şu an saçma geldi. Elbette bu kitap hakkında blog'a bi şey yazamayacağım sadece ne okuyor olduğumdan bahsedeceğim için anmadan geçemedim. Ha ama kısaca, Kapital 1. Cilt'ten önce okumakta fayda var bence.
Tam şu anda da şu albüm çalıyor: Dorena - Nuet

Tamam, bir yazı daha eklemiş oldum. Vicdanım rahat.

4 yorum:

ACEMIDEMIRCI dedi ki...

Sizin vicdanınız rahatlarken bizde yeni pencereler açan bir blog tanımış olduk. Takipten de hoşlanmayan bir blog olarak aklımda kalacak :)

Yurdagül Çelik dedi ki...

Vicdanınızın rahatsız olması,duymuş olduğunuz sorumluluk duygusuyla alakalı :) Sorumluluk duygusu olan insan olmak,iyidir bence :)

entelkitap dedi ki...

Heheh, vicdan azabınızı anlayabiliyorum, ben de aynı durumdayım, ama geçiştirmek için yazı yazmaya bile üşeniyorum... :D

Scarlett Thomas'ın Mr.Why'ın Sonu kitabını, blogunuzdaki yorumu okuduğumdan beri okumayı çok istiyorum, ama her kitap alışverişimde aklımdan çıkıyor :D PopCo yorumunuzu da merakla beklemekteyim.

Kareler Ve Sayfalar dedi ki...

@ entelkitap: O kitabı hakkında şimdi tekrar bir şeyler yazsam mı diye düşünüyorum PopCo'nun yazısını eklerken (Mr. Why'ın Sonu). Bir de belki baskısı bir süre daha olmaz, bence denk geldiğinizde alıverin =)

@ Daha Mutlu Yaşam: Değil mi =) Keşke rutine dönüp düzenli yazı eklemeye devam edebilsem kısa zaman içinde...

@ ACEMİDEMİRCİ: Teşekkür ederim =)