5 Ekim 2009 Pazartesi

MADHOUSE (Deliler Evi)




Yönetmen : William Butler
Yıl : 2004


Cunningham Hall isimli bir akıl hastanesinde geçiyor film. Clark Stevens isimli genç bir doktor adayı, stajı için buraya gelmiştir. Ancak -klişelerin en önde gidenlerinden- etrafta olur olmaz zamanlar ona görünen bir çocuk, hastanede anormal birşeyler olduğunun ilk işaretini verir ona ilk gününden. Cunningham Hall garip bir yerdir; tehlikeli. Takiben işlenen cinayet ise devamının habercisidir, gizemli ve vahşi... Elbette devamını tahmin etmek mümkün; genç adamımız olayları öğrenmek için "delilerle" konuşmayai birşeyler öğrenmeye çalışır.
Hastaneden yıllar önce kaçan ve kimilerine göre kayıp, kayıtlara göre ise ölmüş olan bir hastanın varlığını öğrenir - ki biz bunu zaten filmin ilk sahnesinden öğrenebiliriz.

Film tipik ısmarlama korku filmleri arasından sıyrılabilmiş bir yapım. Üstelik bazen bir sonraki sahnenin ne olduğunu tahmin edebileceğiniz kadar beklendik şekilde kullandığı klişe adımlar ya da durumlar var. Yeni ve farklı bir konu ya da son içermemesine rağmen, tek bir dakikasını bile atlatmadan kendini izletebilen bir film. Temposu düşmeyen ve hayalkırıklığı yaratmayan finali olan bir film.

Son olarak, filmin müziklerinin ve kullanımının da ne kadar yeterli ve uyumlu olduğunu da belirtmek gerek.

Hiç yorum yok: