16 Ekim 2009 Cuma

BUG (Böcek)




Yönetmen : William Friedkin
Senaryo : Tarcy Letts

Yıl : 2006


Son yıllarda yapılan en kopuk filmlerden biri olan Bug, bir motel odasında sürekli hapisten çıkan kocası tarafından telefonla rahatsız edilen Agnes White'ın gerginliğiyle başlıyor. Cezası biten eş, yeniden karısına dönmek istemektedir. Kendisinin hapse girmesine sebep olmuş olsa da, o kadına yeniden "bulaşmak" niyetindedir.

Ancak Agnes'in yalnız yaşadığı motel odasına kocasından önce Peter Evans girecektir; Agnes'in işyerinden arkadaşı olan bir kadın, yanında bu adamla çıkagelir. Kim olduğu ve nereden gelip nereye gittiğine dair pek birşey belirtmeyen bu adam, sakin ve esrarlı tavırlarına rağmen Agnes'in sempatisini kazanır.

Ve herşey o noktadan sonra kopar; çıkıp gelen eski eş, kayıp çocuk, hükümetin gizli deneylerine maruz bırakıldığını ve şimdi de onlar tarafından izlendiğini söyleyen Peter...

İkili arasındaki yakınlaşma ile birlikte sorunlar ve sorular da alışverişin içine girer, insan vücuduna yerleşen "böcekler".... Böcek ajanlar-görevli böcek ajanlar, tıbbın ve işkencenin bir insan vücudunda buluşturulduğu iddiası, harcandığını varsayan bir beynin sonuna doğru gidişi, çocuğunun kayboluşundan kendini sorumlu tutan bir annenin vicdanı ve aklının kendisini çektirdiği azap...

Gittikçe olağanlıktan çıkan, aklın apansızlığına dört nala koşan, sinirleri bozan ve her bir karesinde, sonundaki zirveye doğru tadını artırarak tırmanan bir film Bug.

Parlak bir son. Gerçekten "parlayan" bir son.

Hiç yorum yok: