7 Mart 2015 Cumartesi

Yeniler: Sahaftan Çıkış


İzmir'e geldiğimden beri ders çalışmak, ders çalışmak, ders çalışmak ve bir şeylere yetişmeye çalışmak haricinde pek bir zamanım olmadığı için sıklıkla yakınlarından geçtiğim "sahafa" uğrayamamıştım.

En son 10 yıl önce gittiğim bir sahaftı. Yani, İzmir'den ayrılmaya yakın son ziyareti yapmışım. Ne kadar açıklayıcı bir cümle oldu. Dün de, Alsancak'taki bir takım işleri halletmeye gittiğimde uğrayım dedim.

Sahafın adını bilmiyorum ama bulmak çok kolay; Sevinç Pastanesi'nin orada, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne girin. Sağda, köşede büyük bir ayakkabı mağazası var. Onun yanından hemen ayrılan, sağa sapan sokağa girin, 10 saniye falan sonra karşınıza çıkıyor.

Çok sevdiğim bir sahaftı zamanında. İçi çok düzenli; türlere göre çok da güzel ayırmışlar, ben aradığım şeyleri kolayca buldum. Bir de bir yığın kitapta gözüm kaldı; romanlara pek bakamadım ama sosyal bilimlerde kaynak olarak kullanabileceğim dolu kitaplar raflardan ardımdan gözyaşları döküyordu adeta. Ayrıca fiyatları da uygundu. Hala öyle. İstanbul'da yaşarken sahaflara ilk taşındığım dönem hariç pek gitmemeye başlamıştım çünkü gerçekten pahalı satıyorlardı. Burası, tam tersi. Çantam tıka basa dolu olduğu, o tıka basa çantayla saatlerce koşturmak zorunda olduğum için sadece 3 kitap alabildim.

Aranızda kıyaslama yapmak isteyen ya da merak eden olursa diye fiyatlarını da yazayım:
  • Simone de Beauvoir "Bir Genç Kızın Anıları" - 10 TL
  • Graham Greene "Komedyenler" - 5 TL
  • Vassily Krapivin "Diyalektik Materyalizm Nedir?" - 5 TL

Özellikle de Beauvoir'nın kitaplarını piyasada bulmak çok zor, bir dahaki gidişimde daha fazla zaman harcayıp başka kitapları da varsa bakayım diyorum hatta. İzmir'de ne kadar daha yaşayacağımı bilemediğimden, o sahafın civarından her geçişimde kararlı bir şekilde uğramaya karar verdim. 

3 yorum:

dr.coffee dedi ki...

Simone de beauvoir'in kitabini ortaokuldayken 'bir genc kızın gizli defteri' ile karıştırıp okumuştum :D bir ara doğru kitap olarak okumam gerek ama kalınligiyla korkutuyor beni :S

Kareler Ve Sayfalar dedi ki...

@ dr coffee: =) Bence rahat okunan bir kitap, bi kenarda dursun, ara ara da okunabilir....

dr.coffee dedi ki...

Şimdi elimde sylvia playh'in günlüğü var.. bir dahaki hedefim beauvoir'inki olsun o vakit :-)