30 Temmuz 2013 Salı

Zaytung Almanak 2012


Tam zaman dilimi belirtip blog’umun kapatılmasını istemiyorum ama mesela lise günlerime gelen dönem itibariyle ülke gündemimizin gidişatı malumunuz. Yeri geliyor “yok artık” dediğimiz bir gün sonrasında dünkü “yok artık”ımızın seviye atlamış hali olan bir başka “yok artık” geliyor ve yıllardır, özellikle de son aylarda bu artarak devam ediyor.

Kaçımız gazeteyi açtığımızda ya da internetten bir gazetenin sitesine girdiğimizde, ya da televizyonlarda haberleri izlerken ya da haberlerin ardından tartışma programlarından birini izlerken “bu da gerçek olamaz herhalde” demiyoruz ki… İşte o gerçek olamazlar var ya, aslında o kadar gerçek ki, bir süre sonra en azından bende kulağıma gelen bir haber için sıkça “Zaytung haberi mi ya bu?” demeye başladığım günler yaşıyorum sıkça.

Bir “kişi” (diyelim mesela) öyle bir açıklama yapıyor ve onu bir şekilde duyuyorum ki anında “Zaytung haberi resmen bu” diyorum ya da.

Öyle ya da böyle, Zaytung hayatımıza girdiğinden beri gerçek haberi Zaytung haberinden ayıramadığımız dönemlerin de içinde bulunuyoruz zaten.

İşte bu nadide Zaytung haberleri de 2012 almanağında toplanmış halde. İnternetten okumak yetmez, elimin altında da dursun, canım sıkıldıkça açıp okurum, diyorsanız overlok makinesi ayağınıza geldi kısaca.

Başta Yozgat ve Bilecik’in Zaytung’dan yıllardır çektiğini, belediye başkanlarının icraat ve planlarını, son dakika haberlerini, üniversitedeki çömezleri, ergenleri, futbolcu transferlerini, hafızanıza kazınan bir çok dürüst, tarafsız ve ahlaksız haberi Zaytung Almanak 2012’de bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: