18 Nisan 2013 Perşembe

Kitap Okurken Ne Dinlersiniz?


Kitap okumak tek kelimeyle, bence "mühim" bir an.

Bu yüzden okurken etraftaki tüm etkenler de benim fazlasıyla umrumda. 

Bunun için de, genelde kitap okurken ya tamamen sessiz bir ortamda okurum ya da çok sevdiğim, yıllardır dinlemekten bıkmadığım TRT Radyo 3'ü dinlerim. Okurken odaklanmama da, gerçekten iyi zaman geçirmeme de çok yardımcı oluyor. 

Gerçi akşamları kısık sesle televizyon, özellikle Conan izlerken de okumak fena olmuyor, nedense işime gelen espiriyi duyup gülüyorum, işime gelmeyeni de kafamı kitaptan kaldırmadan geçiştiriyorum. Bunu nasıl başarıyorum ben de farkında değilim ama böyle farkında olmadan bir çözüm bulmuşum.

Genelde dinlediğim müzik türü ya klasik müziktir ya da insanların tiksinerek, böğürtü diye adlandırdıkları müziktir. Evet. Ama okurken o ikinci kısımdaki tarzı dinlemiyorum çünkü ritim tutmaya çalışırken elim kolum rahat durmuyor. 

Okurken etrafta insanların konuşmasını, birinin benimle konuşmaya çalışmasını ya da gürültü dediğimiz o herhangi bir şeyleri duymayı elbette sevmiyorum, sinir oluyorum. O yüzden yalnız başıma okurum, bazen çok daldığım bir kitap varsa tek başıma bir kafede otururken ya da parkta otururken de okuyorum ama bunlar oldukça nadir durumlar. (Tabi parkta gelip benimle oynamaya çalışan kediler, miyavlayarak dikkat çekmeye çalışan kediler gibi bayıldığım durumlar da yok değil...)

Sizin var mı okurken dinlemeyi sevdiğiniz ya da duymaktan nefret ettiğiniz şeyler?

Note: Image in that post is from http://bookshelfporn.com/post/7075969224 

Hiç yorum yok: