9 Kasım 2013 Cumartesi

Blacksad 1

Blacksad’in Yapı Kredi Yayınları’ndan yayınlanan bildiğim kadarıyla iki cildi var, ikisini de büyük bir hevesle aldım. Her bir ciltte iki adet hikaye var.

Bahsedeceğim ilk cilt. İçinde “Gölgeler Arasında Bir Yerde” ve “Arktik Irk” adlı hikayeler var.

Başlamadan önce Blacksad okumaya nasıl bu kadar hevesli bir hale geldiğimden bahsedeyim; iş yerinden bir arkadaşım bu çizgi romandan bahsettiğinde elbette ilk işim girip Google’dan bakmak oldu. Görür görmez çarpılma sebebim ise kapağındaki kediydi! Hehe. Kedileri severim. Kedi bir dedektifi ise daha çok severim. Ki kendisi kahramanımız, kedi dedektif Blacksad oluyor.

Yine saçma sapan bir blogger olarak sizlere eşek kadar insan olmama rağmen kediden köpekten nasıl etkilendiğimi ve nasıl sığ biçimde bir çizgi romanı okumaya karar verdiğimden bahsettim. İşte, blog’da gerçekçilik akımı da böyle başlamış oldu, diye anacak yıllar sonra gelecek nesil. Peh!

Ağzından sigarası düşmeyen yakışıklı Blacksad ilk macerasında eski sevgilisinin öldürülmesi olayını araştırıyor. Bu sırada karşısına çıkan her bir karakter farklı bir hayvan şeklinde. Öyle ki görmeye dayanamadığım iguanalar, kertenkeleler bile bu hikayede kendilerine yer bulmuş. Blacksad, ölümün arkasında sır perdesini aralamaya çalışırken girmediği delik, tanışmadığı bela kalmıyor desek yalan olmaz.

İkinci hikaye ise daha çok ırkçılık konusuna odaklanmış diyebiliriz. Kaybolan bir kız çocuğunun araştırmasını yapıyor Blacksad, karşısına ise karman çorman ilişkiler içinde bir topluluk çıkıyor. Kin ve intikam hırsıyla yılların geçmesinin bile bazı şeyleri nasıl öldüremediğini anlatan bir hikaye.

Genel havasını çok beğendim. Blacksad’i kanlı canlı, neredeyse sigaradan kalınlaşmış sesi kulağınıza gelecek şekilde canlandırabilirsiniz okurken.

Bir solukta bir kitap, ikinciyi henüz okumadım. Okur okumaz onun da mükemmel bir blogger olarak yazısını hazırlarım.


Kedileri sevin, çünkü onlar aslında bizi pek sevmiyor.

Hiç yorum yok: