27 Kasım 2012 Salı

The Hidden Face (2011)

2011 Kolombiya - İspanya ortak yapımı olan The Hidden Face, terk edilen orkestra şefi Adrian'ın durumu hazmetmeye çalışmasıyla başlıyor. Takibinde sizi bekleyen sahneler ve olaylar tipik bir aşk filmi gibi görünebilir; ancak ilk on - on beş dakika sonunda anlıyoruz ki filmin başında Adrian'a bir veda videosu hazırlayıp onu terk eden Belen "kayıp kadın" vakasına dönüşmüştür. Genç kadının nerede olduğu bulunamamaktadır.

Hikayede polis bir yandan Belen'i bulabilmek için Adrian'ı yakın takibe almışken, öte yandan Adrian'ın terk edildiği gün başlayan yeni ilişkisinin diğer kahramanı Fabiana'yla olan ilişkilerini görürüz; Fabiana sonunda zengin bir erkek, üstelik kendisini seven ve sevdiği zengin bir erkek bulmuştur.

Birlikte yaşamaya başlayan çiftin evinde ise garip bir şey olmaktadır; musluklardan sesler gelmektedir. Bu kısımda da aklınıza basit bir hayalet öyküsü gelebilir, şimdiden söyleyeyim yanılıyorsunuz, izlemeye devam edin.

The Hidden Face insanların kazanma ve sahip olma hırsları yüzünden neler yapabileceklerini gayet net ortaya koyuyor; kadınlar dünyasında. Ne uğruna neyi göze alabileceklerini gördükçe belki gerçekten kanınızın donabileceği bir an mevcuttur; zira izlerken Fabiana karakteri o kadar sağlam oluşturulmuş ki filmin kilit noktalarından biri olan bir sanhede verebileceği kararı öncesinde anlıyorsunuz. Kadınları yakından tanımak için güzel bir film. Şaka şaka. Ama güzel bir film. Bir buçuk saatlik süresi içinde sıkılmamanız garantisiyle, sonunu merak ederek izleyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok: