30 Nisan 2013 Salı

İş Ve Okuyup Yazmak İlişkisi


Sürekli vıdı vıdı aynı şeyi söylüyormuş gibi olsam da gerçekten okuyup yazmak (sonrasında da müzik yapmak) adam gibi yapabildiğim iki şey sanırım. Hani kendinle ilgili bir şeyler söyle deseler "okurum - yazarım" diyip özetleyebilecek kadar bana ait bu iki gerçek.

Haliyle çok okuyup yazan için meslek seçimi de zaman zaman bunları birleştirip kullanabileceği bir alan bulması adına önemli olabiliyor. Reklamcı olmaya lisede karar vermiş, bunu da okulda sözel bölümü açılmadığı için memleket meselesi haline getirmiştim. (ve neyse sonrasında gördüm ki reklamcılık ve halkla ilişkiler ortak alandı, matematik - Türkçe bölümünden girebildim)

Sonra zaman geçti günler geçti, istediğim bölüme gittim. Twitter'da bahsettiklerimden belki hatırlayanlar olur, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık Ve Halkla İlişkiler mezunuyum. Bölümde çok yazıp çizdin mi derseniz hayır, ama okuduğum dönem yazmak adına en verimli kullandığım dönem oldu.

Okul bitince bir hata yapıp tiksindiğim (yes!) bir işte, reklamcılığın medya planlama tarafında çalıştım. Bunu da sırf bir gün kreatif bir ajansa geçmenin planı ile yaptım. Sonrasında da istediğim tarafa geçtim, tabi sıfırdan başladım metin yazarı olarak.

Çalıştıkça mutlu olan insan var mı derseniz, kendimi örnek gösterip "var" diyebilirim. Sürekli okur yazar bir haldeyim ve sırf öğrenme süreci bile bana fazlasıyla mutluluk veriyor.

Her gün kalem elde ya da klavyeye yapışmış biçimde çalışmak bence süper bir şey. Yetmezmiş gibi okuduğum her şey de bir gün bir yerde kullanabileceğim "bir şeye" dönüşüyor. Yani dönüştüğü durumlar oldu, umarım bu devam da eder =)

Böyle işte.

Aklıma geldi yazayım dedim.

Sizin meslekler nedir bilemem ama okuyup yazmaya fırsat tanıyacak bir işse ne mutlu size.

Note: Image in that post is from http://bookshelfporn.com/post/37446765797


3 yorum:

kahlan_amnell dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kahlan_amnell dedi ki...

Çevirmenlik :) Seni çok iyi anlıyorum, sevmeden yapılacak işlerden değil bunlar. Sevince de tam seviyorsun, benim gibi :)

Kareler Ve Sayfalar dedi ki...

@ kahlan_amnell : Aynen ya, yaptığım işi sevmezsem hayattan gerçekten bir tat alamıyorum.

Çevirmenlik de süperdir tahminimce; hele bir de sevdiğin tarzda kitaplarsa...